sâmbătă, 23 iunie 2012

Turistii din Baile Felix sunt de 2 stele si 1 stea?

Da, titlul este corec: -Turistii din Baile Felix sunt de 2 stele si 1 stea?
Aceasta intrebare reapare an de an la Baile Felix, in mod deosebit dupa debutul sezonului de vara. Motivul pentru care aceasta intrebare ramane un clasic si revine in fiecare an este modul in care sunt tratati turistii care doresc sa beneficieze de efectele tamaduitoare ale apelor geotermale. Toti turistii care au trecut de sistemul de acces al strandurilor Apollo si Felix (strandul de vara), in mod sigur s-au lovit de efectele unei prevederi pe cat de invechita pe atat de stupida, referitoare la posibilitatea de acces in incinta strandului doar o singura data. In cele ce urmeaza incerc sa motivez de ce cred ca prevederea care permite accesul in strand o singura data este stupid si cand spun stupid ma exprim foarte civilizat, fata de ce spun cei care se lovesc de aceasta problema pe toata perioada unui sejur.
Asadar:

  1. Tariful unui bilet de intrare, pentru adulti, la cele doua stranduri, respectiv Apollo si Felix, este de 25 lei. Cu un bilet, persoana in cauza are dreptul  sa beneficieze de serviciile din incinta strandului pe durata unei zile, cu incepere de la deschiderii, care poate fi 7 sa 8, in functie de perioada saptamanii si pana la ora inchiderii, adica pana la ora 19 sau 20, in functie de ziua din saptamana. Cu un bilet poate intra o singura data in incinta strandului, indiferent daca iese pentru 2 minute sau 2 ore.
  2. Tariful unui bilet de intrare la aceleasi stranduri, Felix si Apollo, pentru turistii cazati la unitatile hoteliere  aflate in administrarea aceleasi societati pee actiuni care administraza si strandurile este de 25 lei pentru adulti, DAR aceasta categorie de turisti beneficiaza de DOUA intrari in incinta stradului in decursul aceleasi zile. Acest lucru, fara teama de a gresi, se poate traduce prin faptul ca turistii cazati la unitatile hoteliere ale societatii in cauza beneficiaza de servici duble pentru aceeasi suma.
Inainte de concluzii doresc sa subliniez faptul ca orice societate comerciala sau pe actiuni are dreptul sa stabileasca reguli proprii in ceea ce priveste modul de prestare a serviciilor platite de client, dar NU are dreptul, sub nici o ferma si sub nici un pretext sa limiteze sau sa interzica utilizarea unui serviciu pentru care s-a platit, suma integrala.
Acestea fiind spuse sa vedem si concluziile.
Inainte de toate revin la titlul acestei postari, turistii de 1 stea sunt cei care platesc 25 lei si beneficiaza de serviciile paltite doar daca rezista fizic si turistii de 2 stele, care platesc aceeasi suma si pot intra dimineata la strand iar dupa o pauza de masa si o siesta binemeritata pot relua imbaierea si sedinta de bronzare.
Eu am mai semnalat si cu alte ocazii, optica destul de deformata prin care sunt privite lucrurile la "SC Punul in gura SA" din Baile Felix. Acest demers va continua pana cand situatia se va apropia macar de ceea ce ar fi normal.
Este inadmisibil ca doua persoane care platesc aceeasi suma pentru un serviciu sa fie tratati intr-un mod atat de diferentiat. 
Dece vecinii nostrii din Hajduszoboszlo, Gyula si alte multe locatii sunt atat de "sariti de pe fix" in cat permit clientilor sa intre si sa iasa din incinta strandului iar la noi daca ai iesit si doresti sa intri din nou trebuie sa platesti din nou?
De ce este incalcat dreptul consumatorului de a beneficia de serviciile platite atat de flagrant?
Chiar nu intereseaza pe nimeni faptul ca daca un adult sau copil plateste tariful biletului are DREPTUL de utilizare a serviciilor din incinta strandului de la ora deschiderii pana la ora inchiderii iar in cazul in care acel adult sau copil nu este de 2 stele acest DREPT este incalcat cu nerusinare???
Stimati domni si doamne, cu functii de decizie! Va invit sa deveniti cel putin de "sariti de pe fix" ca vecinii nostrii care va rapesc 30% din clienti tocmai pentru pentru modul barbar de abordare a problemelor semnalate de sute si mii de clienti nemultumiti, anual.

O alta problema semnalata de mai multe ori este faptul ca la Baile Felix nu exista un tarif redus la intrarea in stranduri. In cazul in care cineva are un copil mic si nu doreste sa-l expuna la caldura excesiva si razele daunatoare din timpul zilei si intra in incinta stradului dupa ora 16-17, va trebui sa plateasca tarif intreg, cu toate ca va beneficia de mai putin de un sfert din serviciile care sunt incluse in pretul de intrare. Nu este corect! Acest mod de abordare este similar cu cazul vanzatorului de inghetata, care la ora 8 dimineata ar vinde inghetata la vafa de 150 grame iar cu trecerea timpului, din ora in ora, ar oferi cu cate 10 grame mai putin, pentru aceeasi suma.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postati comentariile voastre aici !