sâmbătă, 16 octombrie 2010

De ce este importanta promovarea pe site-uri de turism

Dupa ce v-am prezentat cum sa alegeti site-urile de turism pe care sa va promovati ofertele si implicit afacerea, acum doresc sa va prezint motivele pentru care, pe zi ce trece, devine obligatorie promovarea informatiilor referitoare la unitatea Dvs de cazare pe portaluri de turism.

Cu toate ca in ultima perioada tot mai multe unitati de cazare dispun de site-uri de prezentare proprii, mai sunt foarte multe locatii care neglijeaza aceasta posibilitate de a se fece cunoscuti in tara si de ce nu in lume, fara sa fie nevoiti sa cunoasca foarte multe despre website-uri.
Cei care au inteles ca in ziua de azi internetul este indispensabil si poate reprezenta o sursa de venit semnificativ, prin promovarea afacerii, pot fi impartiti in doua categorii : administratori care investesc o suma oarecare pentru achizitionarea unui domeniu propriu si realizarea unui site unic si personalizat si o a doua categorie care din anumite motive aleg sa-si promoveze afacerea pe subdomenii de genul cabanova etc.
In primul caz situatia este clara, cei care aleg aceasta varianta stiu ce vor. A doua categorie, din pacate, nu prea stie ca prin optiunea de a folosi un subdomeniu nu fac altceva decat "baga niste bani" in buzunarul celor care ofera aceste servicii, dat fiind faptul ca pe aceste site-uri exista publicitate, publicitate pentru care se platesc bani grei. Adesea utilizatorii acestor servicii "gratuite" sustin ca nu-i intereseaza faptul ca pe paginile pe care sunt publicate informatiile referitoare la unitatea lor de cazare exista publicitate atata timp cat au niste facilitati pe care nu le-ar avea daca ar detine un domeniu dedicat. Acest punct de vedere este unul total gresit ! Azi, nici un "realizator de site-uri" care se respecta, nu mai "livreaza" website-uri de turism fara un cont de administrare. Contul de administrare poate fi mai mult sau mai putin complex si poate oferi libertate deplina, fara sa mai fie nevoie de o persoana priceputa care sa actualizeze informatiile.

Revenind la subiectul acestui material doresc sa subliniez faptul ca indiferent daca detineti un website cu domeniu propriu sau un subdomeniu gratuit nu veti obtine nimic daca potentialii Dvs clienti nu afla de existenta website-ului respectiv. Cand spun sa "afle de existenta website-ului" nu ma refer la faptul ca le spuneti celor care va trec pragul unitatii de cazare ca aveti site. Cei care au fost clientii Dvs. deja, daca au fost multumiti, cu siguranta vor reveni, fara sa fie nevoiti sa se documenteze in prealabil. Cu un website propriu obiectivul principal este sa atrageti pe acei potentiali oaspeti care sunt in cautarea unui loc de cazare, in localitatea in care sunteti Dvs.
Cum  pot afla cei interesati de existenta dvs ?
Raspunsul se afla chiar in  titlul acestui material : "promovarea pe site-uri de turism" .
Indiferent daca pe site-ul pe care sunt publicate informatiile referitoare la unitatea Dvs de cazare se poate publica si adresa site-ului propriu sau nu, sansele ca cei interesati sa va gaseasca cresc exponential.
Daca cineva va fi interesat de locatia Dvs va va contacta si in acel moment aveti posibilitatea sa-i oferiti adresa site-ului propriu unde se va putea documenta sau daca persoana in cauza doreste sa se informeze inainte de a va contacta in mod sigur va cauta site-ul dvs pe Google, iar daca exista asa ceva o va gasi.
Exemplu :
- in 2010 s-a dat in folosinta Vila Cristal din Baile Felix. Administratorul unitatii are o experienta de cativa ani in promovarea afacerii pe internet cu alte unitati de cazare. Dupa ce a fost dat in folosinta unitatea de cazare, primul lucru pe care l-a facut a fost sa se inscrie pe http://www.bailefelix.net/ pentru a-si face cunoscuta oferta. Astfel, Vila Cristal din Baile Felix, a devenit cunoscuta potentialilor oaspeti inca din prima zi de existenta !

Exemplul de mai sus este cel mai concludent argument in favoarea promovarii unitatilor de cazare pe portaluri de turism. Asadar pentru promovarea serviciilor de turism eu consider ca este mai important sa va inscrieti pe cele mai importante portaluri de turism decat sa chetuiti multi bani pentru realizarea unui site foarte atragator, dar de existenta careia nu are cunostinta mai nimeni !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postati comentariile voastre aici !